• Wedstrijden

    De competitie begint medio september, duurt tot april en bestaat in totaal uit 16-20 wedstrijden. In januari worden de jeugdteams door de bond opnieuw op sterkte ingedeeld voor het tweede deel van de competitie. Al onze teams komen uit in de regio-competitie.

    Bij alle thuiswedstrijden zijn 4 officials nodig: 2 scheidsrechters, een timer en iemand die de score bijhoudt. (de zogenaamde 'tafelaars') Bij de meeste jeugdteams timen en scoren de ouders om toerbeurt. Dit gaat in overleg met de teamouder volgens een vooraf opgesteld schema. Van deze ouders wordt ook verwacht dat zij samen met de coach de zaal speelklaar maken. Dat wil zeggen de baskets opzetten, de tafels en stoelen voor de 'tafelaars' en eventueel de tribune.  Van de ouders wordt verder verwacht dat zij ook zorgen voor vervoer naar uitwedstrijden. Ook dit gaat bij toerbeurt, volgens schema opgesteld door de teamouder. Als men onverhoopt niet kan, dient men zelf voor vervanging gezorgd te worden.

    De scheidsrechters en tafelaars van oudere teams worden ingedeeld door het wedstrijdsecretariaat, op de homepage staat hiervan een schema. 

    Thuiswedstrijden en uitwedstrijden zijn op zaterdag of zondag.