• Onze Club

    Blue Arrows is een gezellige en ambitieuze basketbalvereniging in Driebergen met leden uit de hele regio, van Utrecht tot Ede en Houten tot Woudenberg. De leeftijd van onze spelers varieert van 5 tot 70 jaar, maar het enthousiasme voor 'het ballen' is evenredig groot. Niet alle leden nemen deel aan westrijden; zo speelt de recreantengroep op dinsdag al jaren wekelijks fanatiek samen voor de sportiviteit, een goede conditie en gezelligheid maar zonder deel te nemen aan de competitie. Ook de allerjongsten van 5-7 jaar spelen nemen nog geen deel aan de competitie, maar oefenen vooral op bal-behendigheid.

    Voor de jeugd bestaan er teams in verschillende leeftijdklassen van U10 tot en met U18. De indeling in teams vindt plaats op basis van de leeftijd van de speler op 1 januari van het lopende jaar. Ook is er een dames- en herenteam voor spelers ouder dan 19 jaar. Deze teams nemen alle deel aan de competitie, maar dit is ook voor jeugdleden niet verplicht. Er zijn twee trainingen per week van 60-75 minuten.

    We raden toekomstige leden altijd aan om eerst 2 of 3 keer mee te trainen, om te kijken of ze de sport leuk vinden. Tijdens de training wordt o.a. gewerkt aan bal-behendigheid en inzicht. Soms is instroom in een competitieteam al snel mogelijk. 

    Ouders van leden uit omliggende gemeenten regelen vaak onderling de carpool voor het vervoer van/naar trainingen en eventueel wedstrijden.